Sømrom // Kurs // Håndsøm

Lørdag 10.09.2022
12.00 – 14.00

Håndsøm er en av våre eldste håndverkstradisjoner, men er langt fra en utdatert syssel! Håndsydde plagg blir regnet som de mest eksklusive i skredder- og moteverden, og håndsøm har, i tillegg til å se vakkert ut, en rekke andre fordeler, både for plagget, brukeren og skredderen. Bruksområdene for håndsøm er mange, og varierte: alt fra montering og avslutninger, til dekorasjon, til reparasjon av plagg, både sydd i tekstiler, men også strikkede plagg. I likhet med strikking, kan håndsøm ses på som en form for meditativ aktivitet, som lar deg tilbringe mer kvalitetstid med de prosjektene du jobber med, og knyte nære relasjoner til plaggene du skaper. Mer “slow fashion” og “mindfullness” får det sannelig ikke blitt!

I denne inspirerende sammensmeltningen av kurs og foredrag vil du lære om praktisk bruk av håndsøm anno 2022. Tanja vil gjennomgå og demonstrere en rekke teknikker og sømmer som hun bruker daglig som skredder selv, og vise hvordan du kan få inn mer deilig håndsøm inn i din sy- og/eller strikkehverdag. Det vil også bli gjennomgang i bruk av fingerbøl, teknikker for festing av sømmene, tips for god flyt og jevn stingforming, samt masse eksempler som kan studeres nærmere.

Tanja Andreeva, eier og daglig leder av SØMROM, er brennende opptatt av vakker søm, godt håndverk, og pent sydde plagg. For henne er dette viktige ledd i en bærekraftig livsstil og et bærekraftig forhold til de plaggene en lager. Kvalitet varer, og syr du pent får du også lyst til å bruke og ta vare på plagget du har laget i mange mange år! Denne grunntanken går igjen i alle ledd av Tanja’s arbeid, og er også inspirasjonen for å dele av sin kompetanse med andre syere
gjennom kurs og webinarer. Tanja har formell utdanning og svennebrev i Kjole- og draktsyerfaget, samt en praktisk pedagogisk utdanning fra UiS.

Du kan velge mellom to typer billett:
Tilskuer eller deltaker.


Som tilskuer får du delta på foredraget, lytte, lære, ta notater og bli inspirert!

Alle tilskuere får en steg-for-steg sømbeskrivelse på et lite prosjekt basert på de teknikkene og sømmene som gjennomgås underveis i foredraget. Da blir det mulig å teste all den nye kunnskapen i praksis i etterkant!
Pris 200,-
Antall tilgjengelige plasser: 100

UTSOLGT
Som deltaker får du et Håndsømskit med i prisen. Kit’et inneholder alt du trenger for å komme igang med håndsøm, og sy et lite prosjekt sammen med Tanja underveis i foredraget.
Håndsømskit innhold:
Nåler for håndsøm
Justerbart fingerbøl
Sytråd i silke og polyester
Liten saks
Stoffbiter og knapp til et mini-prosjekt

Pris 400,-
Antall tilgjengelige plasser: 40