Skogens Gull – Indigofarging av garn

Har du lyst til å farge med indigo? Indigo forbinder mange med det vi kaller blå farge, men ekte indigo kommer fra spesielle planter, og regnes som den mest eksklusive blåfargen vi har.
Indigofarging er ofte omgitt med en viss mystikk, for indigofarging er nemlig ikke «vanlig» plantefarging!

På workshoppen vil du få en kort innføring i teorien bak selve indigofargingen, før du kan begynne å farge ditt eget garn. Det er flere indigokjeler klare som man deler på, og det er mulig å farge ca. 500 g garn, avhengig av hvor mørk blåfarge man vil ha. Det deles ut et lite kompendium med oppskrift, og det er mulig til å kjøpe med seg startpakker til indigofarging, slik at du også kan farge hjemme.

Ta med forkle og litt vide oppvaskhansker.
Du kan ta med eget garn, helst i hespeformat og med en tråd bundet om hespa flere steder, så den ikke floker seg mens du farger. Du kan farge med indigo på alle typer naturfibre. Garnet må være rent og fuktig når du skal farge, så du kan bløtlegge garnet hjemme, presse ut vannet og pakke det i en pose til du kommer på kurset. Det er mulig å kjøpe ferdig ombundet og oppbløtt garn på stedet, men kursholder må ha beskjed i god tid.