Garnbar – Husk & Bruk

Du vet den følelsen du får av å finne en femhundrelapp i din gamle, bortlagte lommebok? og senere ta den med en tur til butikken, og med ren samvittighet, unne deg noe du bare har lyst på?

For oss som liker håndarbeid er glede og iver over et godt garn en essensiell del av å legge opp til et nytt prosjekt. Men mange opplever likevel ikke samme følelsen av et gjensyn med restegarnskurven, som med femhundrelappen.

Ja, det er stas å finne noe nyttig som man hadde glemt at man hadde, men den hemmelige ingrediensen, er å føle seg inspirert til å bruke det akkurat som man vil.

I dette foredraget skal vi dykke ned i den tradisjonsrike strikkehistorien vår og ta for oss en håndfull hendelser og milepæler som har definert dagens strikkekultur.
I en tid hvor det kommer tusenvis av nye trender, oppskrifter og garnslag ukentlig, er det ikke alltid tid til å sette seg inn i temaer som mønstersymbolikk, tekstilindustri, krig og kvinnekamp.
Historien er tidvis brutal, trist, kompleks, håpefull, vakker, forvirrende og umulig å dekke på en times tid med skravling, men kanskje finner vi noe i disse bruddstykkene som kan være med på å endre hvordan vi ser på gjenbruk, og inspirere til å lage noe vi lyst på.